PsikoSosyal Servisi
Hükümlü ve personelin; ruh-beden sağlığı ve bütünlüğünün gelişimini sağlayabilme, yaşamlarında karşılaştıkları belli sorunların çözümüne yönelik becerileri geliştirmelerine yardımcı olabilme, uyum problemlerini çözmelerinde katkıda bulunabilme; ilgi, ihtiyaç ve önerileri de dikkate alarak ıslah ve rehabilite amacı çerçevesinde, Adalet Bakanlığı’nın Tüzük, Yönetmelik ve Genelge emirleri esasları doğrultusunda çalışmalar yürütülmektedir.
Tutuklu ve hükümlülerin ihtiyaçlarına uygun biçimde iyileştirme programları uygulanmaktadır. Bu iyileştirme programları, hükümlü-tutuklunun geçmişi, suçluluk nedenleri, ruhsal yapısı, ailevi özellikleri, fiziki yeteneği, alkol ve madde kullanımı, infaz süresi ve salıverildikten sonraki beklentileri dikkate alınarak, toplumun yasalara uygun hareket eden ve üretken bir üyesi olarak yaşamını sürdürmesi amacıyla oluşturulmaktadır.
Günümüz yaşam şartları düşünüldüğünde Psikolojik destek almanın gerekliliği tartışılmayacak boyuta gelmiştir. Her sağlıklı bireyin de psikolojik desteğe gereksinim duyduğu bu zamanlarda, ağır çalışma koşullarında görev yapan ceza infaz kurumu personelinin ve ailelerinin de psiko-sosyal servisten etkin şekilde yararlanması sağlanmaktadır.
Psiko-Sosyal Servis iyileştirme programları kapsamında;
Tanıma ve tanıtma faaliyetleri,
Bireysel görüşmeler,
Ailelere yönelik çalışmalar,
Stresle baş edebilme yöntemleri programı,
Öfke-kontrol programı-grup çalışması,
İntihar ve kendine zarar vermeyi önleme programı,
Salıverilme öncesi mahkum gelişimi programı yürütülmektedir.
Samba (Sigara, Alkol ve Madde Bağımlısı bilgilendirme programı)
Cezaevinde bulunan hükümlülerle ilgili kişilerarası ilişkiler ve aile ile uyum gibi konularda araştırmalar yapılmaktadır.
Psiko-Sosyal Yardım Servisi, Sağlık Servisi, Eğitim Öğretim Servisi İş Yurtları ve İnfaz Kalemi ile sürekli iletişim halinde olup ortak çalışmalar sürdürmektedir.